Cloud

Zagotavljanje IT podpore poslovanju s pomočjo različnih 'Cloud' storitev in rešitev je v zadnjih nekaj letih že realna tako po zanesljivosti delovanja kot s stroškovnega vidika. Tako Oracle kot Amazon, nam na tem področju nudita celo paleto orodij in okolij. Dotaknili se bomo baz podatkov v oblaku, načinov razvoja rešitev v oblaku, naredili pregled, kaj je novega Oracle oblačni ponudbi v 2018 in ne nazadnje pogledali v prihodnost, ki prihaja z množico naprav povezanih v oblaku IoT. Poleg tega bomo pogledali pogledali, kakšne so razlike med ponujenimi servisi na AWS, kako izbrati pravega glede na naše potrebe, s katerimi orodji narediti migracijo na oblačno okolje tako, da smo čimveččasa razpoložljivi in kako izpeljati replikacijo med dvema različnima ponudnika podatkovnih baz.

Maris Elsins

An AWS DMS Replication Journey from Oracle to MySQL and Back


Maris Elsins
Pythian

Moving to the cloud is still a hot topic these days, and one of the challenges of these migrations is dealing with the databases, that too need to be “cloudified”. Sometimes it means changing the flavor of the RDBMS, and sometimes it also means tight downtime windows for the move itself.

Read more...
Tomaž Poštuvan

Izgradnja modernih in inovativnih rešitev na Oracle Cloud platformi


Tomaž Poštuvan
Oracle Software d.o.o.

V moderni digitalni ekonomiji se pričakovanja uporabnikov močno spreminjajo, kot tudi aplikacije, ki se uporabljajo v bančništvu, zavarovalništvu, trgovini in ostalih industrijah.

Read more...
Robert Korošec

Oracle Cloud - novosti v letu 2018


Robert Korošec
Oracle Software d.o.o.

Oracle Cloud postaja SDDC (Software-Defined Data Center), kjer so osnovni gradniki standardizirane in hkrati elastične, dostopne od kjerkoli in hkrati varne, visoko razpoložljive storitve, katerih izvajanje se meri napram dogovoru o kvaliteti storitve (SLA).

Read more...
Jernej Kaše

Oracle Data Science Cloud


Jernej Kaše
Oracle Austria

Oracle Data Science Cloud je platform, ki „data science“ teamom omogoča enostavno in intuitivno skupinsko delo na „data-driven“ projektih, ki spreminjajo način, kako podjetja poslujejo.

Read more...
Maris Elsins

Oracle Database on AWS: Getting the Best out of RDS and EC2


Maris Elsins
Pythian

More and more companies consider moving all IT infrastructure to cloud to reduce the running costs and simplify management of IT assets. I've been involved in such migration project to Amazon AWS.

Read more...
Tomislav Zrnc

Oracle IOT


Tomislav Zrnc
Oracle Croatia

Presentation of Oracle IOT in SaaS part.

Read more...